Tähän aikaan vuodesta moni miettii, millaiset lahjat henkilökunnalle voi antaa verovapaasti vaikkapa joulun alla. Voiko työntekijän lahjan antaa rahana tai lahjakorttina? Entä miten on syntymäpäivä- tai läksiäislahjojen laita?

Veroton lahja on arvoltaan vähäinen

Suuret henkilökunnan joululahjat tai muut lahjat ovat verottajan näkökulmasta palkkaa, jolloin niistä maksetaan verot ja muut kulut aivan kuin palkasta. Arvoltaan vähäinen lahja puolestaan on verovapaa.

Kun pitää mielessä kaksi asiaa, sujuu joululahjojen ja muidenkin muistamisten antaminen työntekijälle ilman erillistä veronmaksua:
1) koko henkilökunnan lahjojen on oltava arvoltaan yhtä suuret
2) lahjojen arvon on jäätävä alle sadan euron henkilöä kohti vuodessa.

Yrityksen henkilökunnalle hankkimista lahjoista ei voi vähentää arvonlisäveroa tai muitakaan veroja, jos lahjat on tarkoitettu yksityiskäyttöön. Vähennysoikeuteen on myös muita rajoituksia, joista kannattaa ottaa selvää ennen suuria lahjahankintoja.

Lahjakortti työntekijälle

Yleisesti ottaen rahana tai lahjakorttina työntekijälle annetut lahjat ovat verotettavaa tuloa. Sama koskee helposti rahaksi vaihdettavia lahjoja, kuten pörssissä noteerattuja osakkeita ja rahasto-osuuksia.

Poikkeuksen sääntöön muodostavat kuitenkin lahjakortit, joissa lahja ja sen hankkimispaikka on rajattu. Työnantaja voi siis antaa henkilökohtaisen kortin, jolla työntekijä saa valita lahjan tietyn kaupan tiettyjen tuotteiden joukosta.

Lahjat henkilökunnalle merkkipäivinä

Esimerkiksi syntymäpäivien (pyöreät vuodet 40 ikävuodesta alkaen), eläköitymisen tai naimisiinmenon yhteydessä työntekijälle voi antaa lahjan, jollaista muu henkilökunta ei kyseisenä vuonna saa. Työntekijöitä voidaan muistaa myös yrityksen merkkipäivänä, kuten pyöreitä vuosia juhlistettaessa. Näissä tapauksissa verottajan silmissä sopiva lahjan arvo vastaa enintään 1–2 viikon palkkaa.

Varsinkin suurissa yrityksissä kannattaa tehdä organisaation sisäinen, yhtenäinen ohjeistus siitä, millainen lahja annetaan 40- tai 60-vuotispäivänä tai miten esim. työssäolovuodet tai asema vaikuttavat läksiäislahjaan eläkkeelle jäädessä. Näin verottajallekin on helppo osoittaa tarvittaessa, että lahjat koskevat kaikkia työntekijöitä yhtäläisesti heidän merkkipäivänään.

Kun työntekijän läksiäisissä ei ole kyse eläkkeelle jäämisestä, vaan työpaikan vaihtamisesta tai äitiysvapaalle jäämisestä, ei läksiäislahjaa lasketa merkkipäivälahjaksi. Suuri lahja voidaan siis tällöin lukea verotettavaksi tuloksi. Lahja voidaan kuitenkin antaa työntekijälle, jos se lasketaan vähäiseksi muuksi muistamiseksi (yhteenlaskettu summa alle 100 euroa per vuosi per henkilö). Työnantaja voi myös osallistua työkavereiden järjestämään lahjakeräykseen pienellä summalla.

Tarkempia ja aina ajantasaisia tietoja aiheesta voi lukea Verohallinnon ohjeesta henkilökuntaetuuksien verotuksesta. Voit myös kääntyä Vihaisen Talouspäällikön asiantuntijoiden puoleen!