Verohallinto ottaa käyttöön Suomi.fi-valtuudet veroasioinnissa 1.11.2018. Palvelussa yksityishenkilö tai yritys voi valtuuttaa tai pyytää valtuutusta toiselta henkilöltä tai yritykseltä veroasioiden hoitoon.

Suomi.fi-valtuudet voi antaa kahdella eri tavalla

Valtuudet voidaan antaa joko veroasioiden hoitoon tai veroilmoittamiseen. Veroasioiden hoitoon valtuutettu saa oikeudet hoitaa kaikki valtuuttajan veroasiat tämän puolesta. Valtuudet veroilmoittamiseen antavat oikeuden tehdä vain veroilmoituksia ja muita veroasioiden hoitoon liittyviä ilmoituksia, mutta niillä ei voi asioida OmaVero-palvelussa. Palkkatietojen käsittelyä varten on omat Suomi.fi-valtuudet.

Suomi.fi-valtuuksilla voi asioida Verohallinnon tarjoamissa asiointikanavissa, kuten OmaVero-, Ilmoitin.fi- ja Lomake.fi-palveluissa sekä asiakaspalveluissa. Valtuutettu voi kirjautua Verohallinnon verkkopalveluihin henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Katso-tunnukset poistuvat käytöstä

Tulemme anomaan kaikilta asiakkailtamme uusia Suomi.fi-valtuuksia loka- ja marraskuun 2018 aikana. Ilman uusia valtuuksia emme pääse käsiksi esim. OmaVero-palveluun. Ilmoitamme, kun uusi valtuutus on hyväksyttävissä. Hyväksythän uudet valtuudet mahdollisimman pian, jotta voimme hoitaa veroasioitasi jatkossakin ilman katkoksia.

Verohallinto on tehnyt kuvalliset ohjeet Suomi.fi-valtuuspyynnön hyväksymiseen. Ohjeet löytyvät täältä.