Vihaisella Talouspäälliköllä tietotaito karttuu jatkuvasti ja nyt myös Sari Burke ja Marjut Forsström ovat Tili-instituuttisäätiön pätevyyslautakunnan vahvistamien KLT-asiantuntijoiden joukossa. Molemmat toimivat monipuolisissa taloushallinnon tehtävissä toimistollamme Riihimäellä.

KLT on taloushallintoalan asiantuntijatutkinto. Tutkinnon läpäisyä edeltää vaativa tentti, jossa suorittaja on osoittanut pystyvänsä soveltamaan mm. verolakeja ja yritysjuridiikkaa myös erikoistilanteissa. Tentti järjestettiin lokakuussa 2018 ja nyt tammikuussa uudet 179 asiantuntijaa saivat viralliset dokumentit tutkinnon suorittamisesta. KLT-asiantuntijoita Suomessa on nyt yhteensä noin 3000 kappaletta.

Marjut ja Sari ovat huojentuneita tentin läpäisemisen jälkeen. Molemmat valmistautuivat siihen useamman kuukauden ajan mm. verkkokurssilla ja itsenäisesti opiskellen. Vaikka opiskelu tuntui välillä raskaalta omien töiden ohella, niin pohjalla oli onneksi vuosien varrella hankittu vankka tilitoimistokokemus.

Marjutin mukaan tenttitilanne oli jännittävä, siitä kun oli puhuttu niin paljon etukäteen. Onneksi vastaukset kuitenkin löytyivät mielen sopukoista ja päätyivät paperille. Sarikin kertoo tenttipäivän olleen aikamoinen rutistus.

Marraskuun loppua kohden alkoi tulosten jännittäminen. Kokeneille ammattilaisillekaan tentin läpi meneminen ei ollut mikään pikkujuttu, vaan tärkeä saavutus ja työvoitto. Fiilis oli mahtava ja ammatillinen itseluottamuskin nousi!

Paljon onnea vielä Sari ja Marjut!