Kesä kolkuttelee jo ovella, ja niin myös kesän lomat. Kesä on monilla toimialoilla hiljaisempaa aikaa, ja tarjoaa myös yrittäjälle hieman rauhallisemman välin hengähtää ja latailla akkuja syksyn touhuja varten. Yrittäjän kannattaa valmistautua kesälomaansa ajoissa, jotta lomalle voi lähteä kevein askelin. Stressittömän loman varmistamiseksi huolehdi, että seuraavat asiat ovat hoidossa ennen lomasi alkamista.

1. Toimita palkanmaksumateriaalit ajoissa eteenpäin tilitoimistollesi, mikäli olet ulkoistanut palkkahallintosi.

2. Jos lomasi aikana erääntyy maksettavaksi veroja, muista toimittaa verojenmaksuun liittyvät materiaalit ajoissa eteenpäin. Jos hoidat asian itse, tee kausiveroilmoitus ennen lomaasi.

3. Toimita eteenpäin kirjanpitäjällesi myös kaikki muut kirjanpitoon liittyvät materiaalit, kuten tiliotteet ja kuitit.

4. On tärkeä huolehtia laskujen maksamisesta myös lomasi aikana. Varmista, että yrityksesi laskut tulevat maksetuksi myös poissa ollessasi ja vältyt turhilta ylimääräisiltä kuluilta.

5. Jos et ole lomasi aikana tavoitettavissa puhelimitse etkä sähköpostitse, aseta selkeät poissaoloviestit, jossa kerrot kuinka kauan olet poissa, ja kuka on kontaktihenkilö tällä välin.

6. Laadi työntekijöillesi selkeät ohjeet poissaoloasi varten. Näin työntekijäsi säästyvät hämmennykseltä ja sinä saat nauttia lomastasi, kun tiedät yrityksesi olevan hyvissä käsissä.

Kun kaikki asiat tältä listalta on viivattu yli, olet valmiina lompsimaan ansaitulle lomalle! Jos vielä kesälomaasi liittyvät asiat jäivät mietityttämään, kirjanpitäjäsi auttaa sinua mielellään. Vihainen Talouspäällikkö toivottaa kaikille rentouttavia ja aurinkoisia lomapäiviä!